فعالي با بيان اين که در فازهاي تکميلي دو پلاک جانبي هتل سنتي نيز به اين مجموعه افزوده خواهد شد، افزود: اين بناي تاريخي از سال 74 از سوي ميراث فرهنگي استان فارس و از محل اعتبارات اين اداره کل مرمت شد و تا سال 81 با اختصاص حدود 10 ميليارد اعتبار، بخشهايي از بنا مرمت و سپس اين خانه که در مالکيت ميراث فرهنگي است در اختيار طرح پرديسان قرار گرفت.
او افزود : پس از آن عمارت شاپوري به صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي و در نهايت به بخش خصوصي واگذار و با اختصاص 15 ميليارد ريال مرمت اين خانه به پايان رسيد.
بر اساس اين گزارش از جمله عمليات مرمت و احياي اين بناي ارزشمند تاريخي ميتوان به انجام خرده عمليات باقيمانده شامل نصب در و شيشه پنجره ، رنگ آميزي و بتونه کاري سقف ، آماده سازي تجهيزات سرمايش و گرمايش ، نصب پايه هاي روشنايي در محوطه ، تهيه و کاشت گونههاي گياهي فصلي ، اجراي طرح گلخانه و تجهيز کامل آشپزخانه و کافي شاپ اشاره کرد که به پايان رسيده است .
خانه و باغ شاپوري نمونه ارزشمندي از دوران خود و نمايانگر نوآوري و ابداع در طراحي پلان ، نما و سازه است. نوآوريهاي بکار رفته در ساختار اين باغ آن را به يک باغ ايراني – اروپايي تبديل کرده است .
از ويژگيهاي ارزشمند معماري عمارت شاپوري ميتوان به تزيينات نماي غربي ( اصلي ) ستونهاي مدور و منقوش گچي و نيز کاشيکاري با طرح فروهر بر پيشاني ايوان فوقاني اشاره کرد . همچنين در باغ شاپوري انواع درختان شامل سرو ، افرا ، چنار و درختان ميوه اعم از انجير ، انار، نارنج و خرما و گلهاي رز و شمعداني به چشم ميخورد .
اين بناي تاريخي با مساحت بالغ بر پنج هزار متر مربع و زير بناي حدود يک هزار متر مربع با پلان کوشک مانند و در دو طبقه در اوايل دوره پهلوي در سالهاي 1310 الي 1315 هجري شمسي به سفارش عبدالصاحب شاپوري و توسط معماري به نام ابوالقاسم مهندسي احداث شده است .
خاطرنشان ميشود؛ عمارت شاپوري در غرب خيابان انوري ، يکي از خيابانهاي منشعب از بلوار کريم خان زند واقع شده و در تاريخ ۱۶ مهر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۸۱ به عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
/104
انتهای پیام/